Energiemanagementsysteem (EMS): Spelsberg

Energiemanagementsysteem (EMS)

Verbinding met een energiemanagementsysteem via EEBus

Voor de verbinding tussen Wallbox en EMS moeten de energiemanager en de Wallbox zich in hetzelfde netwerk bevinden. Voor de configuratie van de communicatie via EEBus opent u de app en gaat u naar 'Systeem - Instellingen'. Open de 'Geavanceerde instellingen' en selecteer de 'Expertinstellingen'. Selecteer nu 'Energiemanagementsysteem'.

De volgende parameters moeten worden ingesteld. Parameters zonder instellingsinstructies kunnen voor deze toepassing worden genegeerd.

Opmerking: Het is momenteel niet mogelijk de parameters te configureren via de app. Hiervoor is toegang tot de Web-UI vereist. Daar kunt u in het menu onder 'Belastingsbeheer' het hoofdstuk 'EEBUS-interface' selecteren en daar 'Energiemanager koppelen' selecteren. Vervolgens kunt u in de pop-uplijst de gewenste energiemanager selecteren, die in het netwerk te vinden is.

Parameteroverzicht energiemanagementsysteem

App-parameter

Instellingen

EMS-ingangscontact

Laadstroom bij activering

Modbus-TCP-server

Modbus-register-set

Start/stop van laadprocessen toestaan

Poort Modbus-TCP-server

Apparaatadres Modbus-TCP-server

SMA SEMP-interface

SMA-laadmodus

SMA min energiebehoefte [kWh]

SMA max energiebehoefte [kWh]

Stroombegr. bij uitval van SEMP-gateway [A]

EEBUS-interface

Activeren

EEBUS-laadmodus

Selecteren: Netladen/PV-laden/PV-overschotladen

Verbinding EEBUS-energiemanager

Selecteren: - / Energiemanager aansluiten / Energiemanager afkoppelen

Info: Kenmerk van de gekoppelde energiemanager

Weergave van de aangesloten energiemanager als informatie

Laadstroom bij uitval verbinding [A]

Instellen van de maximale laadstroom 6 - 16 A, 1 A-stappen

Verbinding met een energiemanagementsysteem via SMA SEMP

Voor de verbinding tussen Wallbox en Sunny Home Manager moeten zowel de Sunny Home Manager 2.0 als de Wallbox zich in hetzelfde netwerk bevinden. Voor de configuratie van de communicatie tussen Wallbox en Sunny Home Manager opent u de app en gaat u naar 'Systeem - Instellingen'. Open de 'Geavanceerde instellingen' en selecteer de 'Expertinstellingen'.
Selecteer nu 'Energiemanagementsysteem'.

De volgende parameters moeten worden ingesteld. Parameters zonder instellingsinstructies kunnen voor deze toepassing worden genegeerd.

Parameteroverzicht energiemanagementsysteem

App-parameter

Instellingen

EMS-ingangscontact

Laadstroom bij activering

Modbus-TCP-server

Modbus-register-set

Start/stop van laadprocessen toestaan

Poort Modbus-TCP-server

Apparaatadres Modbus-TCP-server

SMA SEMP-interface

Activeren

SMA-laadmodus

Selecteren: Handmatige configuratie/direct laden/overschotladen

SMA min energiebehoefte [kWh]

Invoer 7 [0-1000 kWh]  _ _ _ _ _ _ _ _

SMA max energiebehoefte [kWh]

Invoer 7 [0-1000 kWh]  _ _ _ _ _ _ _ _

Stroombegr. bij uitval van SEMP-gateway [A]

Instellen van de maximale laadstroom 6 - 16 A, 1 A-stappen

EEBUS-interface

EEBUS-laadmodus

Verbinding EEBUS-energiemanager

Info: Kenmerk van de gekoppelde energiemanager

Laadstroom bij uitval verbinding [A]

Verbinding met een energiemanagementsysteem via Modbus-TCP

Voor de verbinding tussen Wallbox en EMS moeten de energiemanager en de Wallbox zich in hetzelfde netwerk bevinden. Voor de configuratie van de communicatie via Modbus opent u de app en gaat u naar 'Systeem - Instellingen'. Open de 'Geavanceerde instellingen' en selecteer de 'Expertinstellingen'. Selecteer nu 'Energiemanagementsysteem'.

De volgende parameters moeten worden ingesteld. Parameters zonder instellingsinstructies kunnen voor deze toepassing worden genegeerd.

Parameteroverzicht energiemanagementsysteem

App-parameter

Instellingen

EMS-ingangscontact

Laadstroom bij activering

Modbus-TCP-server

Activeren

Modbus-register-set

Selecteren: Phoenix/TQ-DM100/Open Modbus Charge Control Interface (OMCCI)

Start/stop van laadprocessen toestaan

Activeren

Poort Modbus-TCP-server

Invoer 7 [0-65535]  _ _ _ _ _ _ _ _

Apparaatadres Modbus-TCP-server

Invoer 7 [0-255]  _ _ _ _ _ _ _ _

SMA SEMP-interface

SMA-laadmodus

SMA min energiebehoefte [kWh]

SMA max energiebehoefte [kWh]

Stroombegr. bij uitval van SEMP-gateway [A]

EEBUS-interface

EEBUS-laadmodus

Verbinding EEBUS-energiemanager

Info: Kenmerk van de gekoppelde energiemanager

Laadstroom bij uitval verbinding [A]

Kies een taal S'il vous plaît sélectionner une langue:
Product toevoegen aan favorietenlijsten

Bestaande favorietenlijsten

Nieuwe favorietenlijst

Favorietenlijst organiseren