Brandbeveiliging in de praktijk

Veilige oplossing voor lijn 55

De Berlijnse metrolijn 55 pendelt op het gedeelte tussen de Brandenburger Tor en het centraal station. 365 dagen per jaar, dag en nacht. De vervoersbedrijven in Berlijn (BVG) stellen strengere veiligheidsvoorschriften aan de elektrotechniek in de tunnelsystemen. Hier moet ook in geval van brand de functionaliteit van essentiële inrichtingen zijn gewaarborgd.

In deze moeilijke omgeving beschermen Spelsberg brandbeveiligingsdozen met geïntegreerde zekering de elektrische leidinginstallaties. In geval van brand waarborgen ze de werking van de verlichting en van de vluchtvoorzieningen gedurende minimaal 30 minuten.

De speciaal voor de Berlijnse vervoersbedrijven ontwikkelde aftakdozen van het speciale type WKE 300 BVG en WKE 400 BVG in beschermingsklasse II en beschermingsklasse IP66 bestaan uit een bijzonder robuuste, halogeenvrije en zelfdovende duroplast. Een veilige oplossing, overal waar het aankomt op brandbeveiliging, een hoge impactweerstand en een betrouwbare afdichting tegen stof en water.